5 elengedhetetlen vezetői attitűd

5 elengedhetetlen vezetői attitűd

Senki nem születik vezetőnek. Éppen ezért az a remek hírünk van, hogy a vezetés technikája számos módon elsajátítható és javítható. Korábban olyan könyveket mutattunk be, amelyekben alaposan körbejártuk azon emberek titkát, akik komoly erőfeszítés mellett jutottak fel a csúcsra. Ha pedig te is jó és eredményes vezető szeretnél lenni, akkor nincs más dolgod, mint biztosan megfogadni néhány hasznos tanácsot.

Hitelesség

Egy kiemelkedő vezető esetében elengedhetetlen alapfeltétel, hogy a megfelelő szakmai tapasztalat rendelkezésre álljon a pozíció betöltésekor. Ezt a fajta hitelességet erősítheti, ha nyitott az új információk befogadására, képes meghallgatni kollégái javaslatait és mindezek mellett rendszeresen követi az aktuális híreket és szakirodalmakat a folyamatos önfejlesztés érdekében. Egy vezető rendelkezik a megfelelő szakmai jövőkép felvázolásával is, amely reális célok mentén, a feladatok pontos meghatározásával segíti a kollégák eligazodását a hétköznapokban. Ezen tulajdonságok bár első hallásra komplexnek tűnnek, de mégis egyaránt fontosak egy vezető életében.

Megjelenés

A vezetők számára sarkalatos pontot tölt be a megjelenés, amely az öltözködésen át megannyi más elemet is magában foglal. A külső szemlélők gyakran ítélnek olyan jelekből, amelyek nem megalapozott háttértudásból, hanem előítéletekből táplálkoznak. Éppen ezért a kevésbé hivalkodó, de elegáns viseletek mindenképpen előtérbe kell, hogy kerüljenek egy-egy tárgyalást megelőzően. A megjelenés pedig nem csak az öltözékre, hanem az ehhez kapcsolódó haj -, ékszer – és egyéb kiegészítők viseletére is vonatkozik. A külcsín mellé viszont a közvetlen viselkedésmód párosítása is igazán lényeges.

Következetesség

Az ígéretek be nem tartása jelentős morálromlást és legrosszabb esetben komoly válságot is jelenthet egy munkahelyi közeg életében. Egy vezető hosszabb távú sikerességének a kulcsa, hogy nem tesz olyan ígéreteket, amelyeket elérhetetlennek vagy betarthatatlannak érez, hiszen azzal kizárólag saját maga ellen fordíthatja alkalmazottait. A kiváló irányító számára sokkal inkább alapvető, hogy megtartsa ígéreteit és ezzel nyerje el beosztottai bizalmát. A kegyes hazugság bár sok esetben jobb megoldásnak tűnhet, hosszú távon mégis a visszájára fordulnak az ehhez hasonló esetek. Éppen ezért az együttműködésre és őszinte visszajelzésre építő kultúra kialakítása mindenképpen elsődleges célként kell, hogy szerepeljen a mindennapokban.

Erős kommunikációs készség

A szónoklás, a magabiztos és összeszedett fellépés egy olyan folyamat eredménye, amely nem az egyik pillanatról a másikra zajlik le életünkben. Éppen ezért létfontosságú, hogy folyamatosan erősítsük kommunikációs készségeinket. A különböző beszédek előtt készítsünk rövid összefoglaló jegyzetet magunknak és akár a tükör előtt gyakorolva mutassuk be tudásunkat. Ezen folyamatok viszont komoly gyakorlást és energiabefektetést igényelnek. Az átütő hatással bíró beszédeket tartó emberek a szavak erejével képesek megtalálni az utat mások felé. Az erőteljes előadások segítenek abban, hogy motiváltan tartsuk kollégáinkat, környezetünket és felépítsük személyes brandünket is.

Időbeosztás

Az idő menedzselése sokszor három labda egyszeri levegőben tartásához hasonlítható, de mégis egy olyan vezetői készség, amelyet tökéletesre kell fejleszteni a feladatok fel-halmozódásának megakadályozásához.

 Egy jó vezető képes priorizálni a teendők között, amivel saját maga számára takarít meg időt, a másik szinteken lévő elfoglaltságokat pedig képes a munkatársak felé delegálni. Az időbeosztás működtetésében az írásos anyagok készítése és a rendszeres naplóvezetés nagy segítséget nyújthat, amelyet napjainkban akár már különböző online platformokon (pl.: Gmail calendar) is elkészíthetünk.

Te is szeretnéd vezetői szerepkörben kipróbálni magad? 

Vedd fel velünk a kapcsolatot!:

https://lepj.alfa.hu/regisztracio