A siker kapujában

Mindennapjaim az Aegon Lendület Program tagjaként

Mikor március utolsó napjaiban személyesen is megismerkedtem az Aegon Magyarország képzési programjával, bevallom, voltak kétségeim.

Korábban teljesen más területen dolgoztam, ahol a számok egyáltalán nem voltak főszereplők a mindennapokban. Ugyanez volt elmondható életem minden területére. Úgy is fogalmazhatnék, hogy igazi bölcsésznek születtem. Egyetemi tanulmányaimat is ezen a területen végeztem, tanácsadóként. Ezért is volt bennem némi félsz, hogy pénzügyi tanácsadóként kell majd megálljam a helyem az Aegon színeiben.

Ekkor azonban egy olyan lehetőség adódott számomra, ami rendkívül nagy segítséget nyújtott a szakma elsajátításában. Tagja lettem az Aegon Lendület Programnak.

A program 4 hónapja során rengeteget tanultam a tanácsadói szakmáról, a különböző termékekről, és persze a pénzügyi szakemberi léthez hozzátartozó számokról. Meglepődtem magamon, hogy sikerrel vettem ezt az akadályt. Köszönhető volt mindez annak az oktatási és mentori rendszernek, amit a program idejére kialakítottak. És ha már mentorok 🙂 A program során minden résztvevő kapott maga mellé egy mentort, aki a „szakma nagyöregje”, akitől tanulni lehet, és aki példaként is szolgálhat a pályakezdő tanácsadó számára. Mentoromnak köszönhetően tudtam leküzdeni olyan akadályokat, amelyeket kezdő értékesítőként elém görgetett az élet és a szakma, és sikerült már a program alatt elérni eredményeket.

Minden kezdő tanácsadónak csak javasolni tudom, hogy ha lehetősége nyílik rá, csatlakozzon az Aegon Lendület Programjába, hiszen egy nem mindennapi szakmai fejlődésen mehetnek keresztül, ami bizton állíthatom, hasznukra fog válni.