Következő beszélgetésünkben egy újabb sikeres menedzsert, Rosen Bella Patríciát szólaltattuk meg.
Ismerjétek meg sikerének titkát interjúnkban!
Mi a te történeted? Hogyan kerültél kapcsolatba az Aegon biztosítóval?

Ez egy érdekes sztori, hiszen én egy másik társaságnál dolgoztam. Bár szerettem volna váltani, mégis az Aegon keresett meg engem. Igaz, ha tudtam volna, hogy az Aegonról van szó talán el sem megyek a beszélgetésre hiszen egy konkurens cégnél dolgoztam, de végül egyáltalán nem bántam meg. Igaz, hogy végül közel egy év után került sor a váltásra, de akkor együtt kerestük meg egymást a későbbi területi igazgatómmal. Újra leültünk és jeleztem számára, hogy a teljes csapatommal szeretnék átjönni a vállalathoz.

Ezt követően hogyan zajlott a beillesztésetek? Milyen segítséget kaptatok a munka elkezdéséhez?

Sok új dolgot kellett tanulni, ami persze természetes még hasonló termékek esetében is. Illetve az Aegon rendszerei is másként működnek, mint a korábbi cégemnél. 2-3 hónap alatt sikerült mindenben beérnünk magunkat, majd irodát is kereshettünk a csapat számára. Az Aegon viselte ennek költségeit, ami természetesen kiemelt bizalmat jelentett számunkra.

Miként kell elképzelni egy átlagos napodat a munkában? Mennyi embert irányítasz?

Jelenleg 11 emberrel dolgozom együtt, komoly szűrőkön kell átmenniük a jelentkezőknek ahhoz, hogy felvegyük őket a csapatunkba, de biztosan állíthatom, hogy megéri mindez. Fontosnak tartjuk, hogy pontosan bemutassuk a jelöltek számára az elvárásokat és feladatokat, hogy azt követően itt is maradjanak a kötelékünkben. Büszke vagyok rá, hogy többek között közös könyvklubunk is van a csapaton belül, ahol értékesítéssel kapcsolatos műveket olvasunk együtt. Minden esetben átbeszéljük, hogy milyen hasznos tippeket sikerült kinyerni az adott nap során.

Ezek mellett a keddi napok a közös telefonálást jelentik nálunk. Pizzát rendelünk, nasizunk és azonnal meg is tudjuk beszélni a tapasztalatokat. A szerdai napokon az első körös interjúkra szoktam fókuszálni. Ebben az asszisztensem is nagy segítségemre van. Mindezek mellett pedig a férjem is velem dolgozik és ambiciózus menedzser-jelöltként ő is rendszeresen segít nekem ezekben a folyamatokban. A csütörtök a mentorálásról és a saját tárgyalásokról szól. Ez utóbbiak azért is fontosak számomra, hogy személyesen is megtapasztaljam az ügyfelek igényeit, hiszen ezek nélkül nem tudnám átadni azt a tudást, ami a tanácsadóim számára szükséges. A mentorálást pedig egy közös Google naptár támogatja, ahol tudok a tanácsadóim tárgyalási időpontjairól, így akár a tárgyalást megelőzően is tudok tippeket adni számukra. A péntek pedig a második körös interjúké, amelyeket mindig igazán nagy reményekkel várok!

Hogyan motiválod a tanácsadóidat? Mi a titok?

A fentebb említettek mellett például háziversenyek kiírását szoktam alkalmazni. Egy több hónapos önkéntes nyugdíjpénztári verseny győztese egy szabadulószoba belépőt nyerhet két személyre. A második helyezett pedig egy okosórához juthat! A lakásszerzés kapcsán többen bekerültek az értékprogramba, viszont voltak olyanok, akik nagyon közel álltak hozzá. Éppen ezért igyekszem számukra is időben olyan motiváló erőt biztosítani, ami hozzásegítheti őket ehhez. Itt egy vacsora jár a győztes számára, természetesen két főre ez is. A régi és az új tanácsadók számára pedig van egy elkülönített alapjutalékos verseny, ami viszont már pénzbeli motivációt jelent. A lendület felvétele pedig hatalmas előnyt jelent, hiszen ennek a hatása az ezt követő hónapokban is érzékelhető.

Miért jó a karrierprogramok részesének lenni? Vannak még további terveid a programmal?

Állásinterjúkon minden esetben beszélek erről, hiszen a karrierlehetőség minden fiatal számára nagyon fontos. Jelenleg egy tanácsadóm van, aki a Kiemelt Tanácsadó Programban vesz részt. Őt a szeptemberi Holnap Menedzsere Programra igyekszem felkészíteni. Most már három éve dolgozunk együtt és nagyon zökkenőmentes a közös munka, de van még két tehetséges hölgy kolléga, akik a tavalyi évben léptek be. Bízom benne, hogy a következő Kiemelt Tanácsadó Programnak ők is a tagjai lehetnek. Engem személy szerint a Kiemelt Menedzseri Program érdekel igazán. Remélem, hogy akár én magam is tagja lehetek a közeljövőben!

Milyen események és egyéb lehetőségek vannak, amelyek motiválnak?

Az éves konferencia mindig és minden évben egy óriási és nívós esemény. Ebben nekem szerencsére összehasonlítási alapom is van, így büszkén mondhatom, hogy az Aegon konferenciája igazán magas színvonalú! Itt teljesen más a szemléletmód, amit én korábban megtapasztaltam. Itt mindenkinek van lehetősége, így akár termékenként is külön elismerésben részesülhetnek a legjobb értékesítők. Ez azt jelenti, hogy sokkal többen kapnak dicséretet, ami szerintem nagyszerű. A konferencia pedig egy igazi bulival zárul és itt valóban mindenkivel lehet beszélgetni. Örülök, hogy majdnem a teljes csapatomat el tudom vinni az eseményre, amely nekik is nagy motivációt jelent. Helyi szinteken a területi vezetőnk is szokott félévente kisebb eseményeket szervezni számunkra. Speciálisan például karácsonyra vagy a nyári időszakban.

Ugyanakkor szeretném kiemelni az Orientációt, amely egyrészt a Kálvin téri központban zajlik, másrészt pedig megerősíti az új belépők számára azokat az információkat, amiket mi is bemutatunk nekik. Ez különösen a jövedelem esetében jelent számukra megnyugvást, hiszen ők is pontosan látják, hogy milyen eredményeket szükséges felmutatniuk.

Mit üzennél azoknak, akik még csak most szeretnének csatlakozni az Aegonhoz?

Akinek van kitartása, akarata és mer nagyot álmodni, az kezdjen el velünk dolgozni, mert itt a karrier és a megbecsülés kapcsán is megtalálhatja a saját útját!

Ha úgy érzed, hogy szívesen kipróbálnád magad köztünk, lépj és vedd fel velünk a kapcsolatot:  https://lepj.aegon.hu/regisztracio