Beszélgetésre hívtuk Trényi Dorottyát, aki a Dunapart Ügynökség értékesítési menedzsereként dolgozik az Aegon csapatában. Dorottya a Holnap Menedzsere Programnak is részese volt, az abból szerzett tudást pedig a mai napig kamatoztatja munkája során. Jelenleg az Aegon Talent Programjának egyik résztvevője.

 

Röviden mesélnél arról, hogy miként kerültél kapcsolatba az Aegon Biztosítóval?

Ez egy érdekes sztori, de én ide születtem! Ugyan ez némileg túlzás, de most töltöm 37. életévemet, édesanyám pedig 27 éve van itt az Aegonnál és elődeinél. A kollégáim azt szokták mondani, hogy anyatejjel szívtam magamba ezt a lehetőséget. Valójában tényleg az egész életemet végig kísérte mindez, igaz pályakezdőként a banki szakmát választottam, ahol megtanultam számos olyan dolgot, amit viszont a mai napig alkalmazok. Ugyanakkor szerettem volna valami személyesebb hivatást választani, és ekkor már tudtam, hogy ide fogok jönni.

Miként működött ez a folyamat, amikor megérkeztél az Aegon közösségéhez?

Az én esetemben ez egy kicsit speciális volt, mint egyébként a legtöbb dolog, amiről itt még fogok beszélni. Asszisztensként kezdtem az igazgatóságon és ki kellett tanulnom mindent, hogy biztosan tudjak helyettesíteni bárkit a velem egy szinten lévő kollégák közül, ha a helyzet úgy kívánja. Elég hamar kiderült, hogy lehet, hogy más területen is fogok tudni segítséget nyújtani, ekkor kaptam meg a pénzügyi terület kezelésének felügyeletét, amibe minden tapasztalatomat be tudtam hozni a korábbi munkahelyemnek hála. Mindezek mellett beléptetésekkel foglalkoztam és oktatásokat is tartottam. Ez nagyon testhezálló volt számomra! A kitartó munkának hála megkaptam azt a lehetőséget, hogy most már két éve saját csapatot építhetek. A mi ügynökségünkön belül alapvetően ezt úgy kell elképzelni, hogy amikor megérkezik valaki, akkor nem gondoljuk, hogy azonnal vezetőnek kell lennie. A saját tapasztalatom kapcsán én is így gondolom ezt. Az első fél évben hozzánk mindenki tanácsadóként érkezik. Ennek sok előnye van, hiszen a megfelelő kompetenciák és ambíció meglétével hat hónap után már olyan továbbképzési lehetőséget biztosítunk, amely ténylegesen a vezetővé válás irányba indul el. Ez elsősorban az Aegon belső programjainak a segítségével és a belső igazgatósági struktúrával működik.

Melyik elért eredményedre vagy a legbüszkébb?

Azt gondolom, hogy a toborzásban elért eredményemre vagyok a legbüszkébb. Olyan kollégákkal dolgozhatom együtt, akikkel mindig számíthatunk egymásra. Ugyan fontos megtartani a néhány lépés távolságot, de ettől függetlenül bármiben szívesen nyújtunk segítséget egymásnak. A legutóbbi élményem, ami emlékezetes számomra, az egy olyan hölgy bevonzása volt a csapatba, aki több száz embert irányított korábbi munkahelyén. Meghatározó pont volt együttműködésünk során, amikor már mentornak nevezett a belépését követő időszakban. Számomra ez nagyon szimpatikus volt és jó megerősítésnek is éreztem.

Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat az Aegon kötelékében, ami magához a közösséghez és a légkörhöz köthető?

Nagyon fontos, hogy a konferenciákon képviseltethessük magunkat a színpadon. A legjobb reklám, ha az Igazgató Úr vagy Asszony ott állhat a pódiumon és büszkén, felállva tapsolhatunk nekik. Ez számunkra mindig nagyon meghatározó és a jövőben is az marad majd, hiszen itt nem csak a saját és a csoportom érdekéről van szó, hanem az igazgatósági szintekről is.

A jelenlegi munkaköröd hogyan egyeztethető össze a magánéleteddel?

Mindenképpen ki kell alakítani és következetesen be kell tartani egy saját struktúrát. Kérdéses, hogy ki mennyi időt szán a kollégáira és ki mennyire szeretne akár a hétvégén is dolgozni. Amikor sok új munkatársunk van, akkor különös erőfeszítéseket kell tenni annak érdekében, hogy minél jobban segítsük az ő beilleszkedésüket. Hiszem azt, hogy szakmailag, emberileg és minden támogatás tekintetében az első négy hónap a legjelentősebb az új belépők anyagi és szakmai megerősödésében. A mindennapi feladatokat az otthoni beszélgetésekbe is gyakran beviszem édesanyámmal, ő pedig olyan tapasztalatokat tud velem megosztani, aminek hála még erősebb lehetek ebben a feladatkörben. Kiemelten fontosnak tartom, hogy testileg és lelkileg is ki tudjunk kapcsolódni a hétköznapi pörgős munkából, én ezt a felfrissülést a családomtól és a kertészkedéstől kapom meg. A hétvégeket igyekszem úgy alakítani, hogy vasárnap 15 óra után térek igazán vissza az üzleti életbe, így meg tudom tartani a megfelelő egyensúlyt munka és magánélet között.

Miért ajánlanád mások számára, hogy csatlakozzanak az Aegon csapatához?

Azt gondolom, hogy jó, ha mindenkinek van egy hitvallása. Ezt már az első hónapban érdemes megfogalmazni, és szükség szerint hónapról hónapra visszatérni rá, hogy ne felejtsük el miért választottuk. Én azt írtam fel magamnak, hogy lehetőségem van az emberek céljait álmokká nemesíteni. Szerintem ez mind az ügyfélkörre, mind a velem együtt dolgozó kollégákra igaz. Azok a dolgok, amik mindig megfogalmazódnak bennem az a tradíció, a hitelesség és az elhivatottság. Ha ezeket valaki képes elsajátítani, akkor nálunk igazán tényleg bármi lehetséges!

 

Ha úgy érzed, hogy szívesen kipróbálnád magad köztünk, lépj és vedd fel velünk a kapcsolatot!: 
https://lepj.aegon.hu/regisztracio